
Maandelijks schrijf ik een column voor het literaire tijdschrift Landauer. Twan en Sjors FTW!
Columns Tijdschrift Landauer
Biotoop
Zoals in elk café, in elk restaurant, in elk pannenkoekenhuis en in elke koffiezaak is ook in ons café het onderscheid tussen de verschillende rollen wazig. Wazig, omdat de scheiding tussen werk en privé, tussen formeel en informeel, minder eenduidig is dan bij, laten we zeggen, het hoofdkantoor van de Rabobank.

Blokkade
De eerste kennismaking is altijd positief. Je schrijft goed. Je houdt de vaart erin. Dit is een nieuw geluid. Je vertelstem is origineel. Deze arena kennen we nog niet. Het gesprek erna valt meestal ook in goede aarde. Je neemt het serieus. Je kent de literaire wereld. Je bent niet bang.
Dan volgt de nadere inspectie en blijkt het toch nog niet helemaal wat ze zoeken.
Over dit soort dingen mag je eigenlijk niet praten, want daarmee geef je toe dat je, tja, wat eigenlijk? Er niet bij hoort? Niet goed genoeg bent? Of: dat je niet voldoet aan de wetten van de markt?

Genezen
Nieuwe column voor Tijdschrift Landauer. Over liefde, ouderschap en menselijke tekortkomingen. En als er een plek is waar al die dingen samenkomen, dan is dat wel in de limoengroene buizenframestoel van de therapeut.

Spectrumveld
Iemand die werkelijk weet hoe het voelt om een incomplete ouder te zijn – niet incompleet omdat je incompleet als mens bent, maar omdat je altijd achter de feiten aanloopt en vaak de deksel op je neus krijgt omdat je tóch de rekbaarheid wil testen – maakt dat je je ten diepste begrepen voelt.

Teleac
Column geschreven voor literair tijdschrift Landauer. Over All That Stress! (‘Stress-hands!’) En over welk - voor die tijd hypermodern - middel mijn neurotische opa en miskende oma beschikte om die stress te lijf te gaan.

Goldkimono
Ik was bij een concert en ik was ontroerd.
Daar had de muziek natuurlijk alles mee te maken (‘Don’t change the world. Just change your socks’). En ook de popzaal, uitverkocht en vol Zwollenaren, ontroerde me. En waarschijnlijk was de halve liter bier die ik in mijn ene hand had, en de neiging van de andere hand om vriendinnen naar me toe te trekken en tegen me aan te drukken, ook een factor van betekenis. Maar het kwam vooral door de vriendinnen.